– Fornøyd med det jeg presterer utover i finalen

REPRESENTERER NORGE: Jeanette Hegg Duestad (25) jakter edle medaljer i Paris-OL. Bildene er tatt før avreise, ved Olympiatoppen i Oslo. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Etter en fantastisk kvalifisering, med kanskje karrierebeste fra start, ble det en helt annen åpning i finalen. Jeanette sjøl er fornøyd med hvordan hun henter seg inn, sjøl om resultatet ble sisteplass i finalen.

Les papiravisa på nettavisa: ReAvisas sommermagasin 2024.

Her finner du papiravisa i avishyller i Re og omegn – sjekk hvor.

Jeanette Hegg Duestad (25) gikk videre til finale i 10 meter luftrifle kvinner med god margin. Alt skulle avgjøres mandag 29. juli 2024 fra klokka 09.30 til 10.15, med de åtte beste fra kvalifisering.

Blant finalistene er Re-jenta, som imponerte i kvalifiseringa – igjen. Les mer om «prestasjonen fra en annen planet», ifølge sportssjefen på skytterlandslaget, her.

Håndskreven huskelapp

LADER ALLEREDE OPP FOR NESTE ØVELSE: Jeanette er en toppidrettsutøver med topptrent psyke og fysikk. Nå er all fokus retta mot den tredje og siste OL-øvelsen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

I denne øvelsen hadde Jeanette Hegg Duestad før dette OL-et både norsk rekord, europeisk rekord og olympisk rekord i kvalifisering – intet mindre. Jeanette ble nummer fire i finalen i forrige OL, etter seier i kvalifiseringa.

En håndskreven lapp får mye oppmerksomhet fra NRK-kommentatorene: «Kos deg for faen», står det der. – Det er ikke et ord vi sier på riksdekkende TV, men det er kanskje et ord de sier i Re?

– Ja, kanskje det – men jeg må jo skryte av norsk-lærerne på Re videregående skole for den håndskriften der, sier sportskommentator Jan Petter Saltvedt.

Klarer å hente seg inn

Notatene med stikkord hjalp Jeanette til finalen, men i finalen ble det for spe start, det var også Re-jenta sjøl enig i i intervjuer i etterkant. Hun er fornøyd med å klare å hente seg inn og skyte godt utover i finalen.

Men det holder likevel ikke til å unngå å bli slått ut først, og bli stående igjen på 8. plass og helt sist i finalen.

Dermed har Jeanette så langt to sterke resultater fra dette OL-et: En femteplass og en åttendeplass.

Tidenes yngste OL-vinner

MEDIAYNDLING: Jeanette Hegg Duestad (25) har full fokus og imponerer stort med sin målrettethet og psykiske og fysiske styrke. Spesielt stor oppmerksomhet ble det på hennes håndskrevne lapp. Her i prat med NRK før avreise til Paris-OL. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Gullet gikk til 16 år gamle Hyoijin fra Sør-Korea som ble tidenes yngste OL-vinner i skyting, sølv til Yuting Huang fra Kina, og bronse til Audrey Gogniat fra Sveits.

Jeanette var en av bare to finalister fra forrige OL, resten var OL-debutanter. Ingen av de erfarne skytterne med tidligere OL-finale-erfaring nådde opp.

– Jeanette er flink til å nullstille og se framover. Vi har fortsatt mer i vente, mener NRK radiosporten-kommentatorene.

Gjenstår en OL-øvelse

Det gjenstår en OL-øvelse, og Jeanette sjøl svarer at det hvert fall ikke er noen dårligere øvelse for henne – kommentatorene både NRK radiosporten og MAX framholder dette som nok en medaljekandidat-øvelse for Jeanette.

Det er nemlig 50 meter rifle match kvinner, med kvalifisering 3 x 20 skudd torsdag 1. august fra klokka 12.00 til 13.30. De åtte beste går til finale fredag 2. august fra klokka 09.30 til 10.30.

I denne øvelsen har Jeanette norsk rekord i finale, og hun ble nummer fire i forrige OL i Tokyo i 2021.

Alt om Jeanette i Paris-OL

Sjekk mer om øvelser og tidsskjema i faktaboksen i bånn av denne saken. Les mer om Jeanette og dette OL-et som har vært det store målet hele veien i denne saken, fra før avreise til Paris.

Her kan du lese mer om Jeanette i ReAvisa-saken før debut-OL for tre år siden.

Og vil du lese mer om Jeanette i ReAvisa-arkivet, så sjekk her.

Les også: Re-jenta klar for OL – med så lave skuldre som mulig.

Fra arkivet: Fra en liten skytebane på Krakken til OL.

Kort om Jeanette Hegg Duestad:

Kort om Jeanette i årets OL:

  • Jeanette skal konkurrere i tre OL-øvelser, først ut er 10 meter luftrifle mixed team sammen med Jon-Hermann Hegg lørdag 27. juli 2024 med kvalifisering fra klokka 09.00 til 09.30, der det skytes 2 x 30 skudd. Finalen går samme lørdag klokka 10.30 til 11.30, med bronse- og gullfinale.
  • Så er det 10 meter luftrifle kvinner søndag 28. juli 2024 fra klokka 09.15 til 10.30 med kvalifisering 60 skudd. Mandag 29. juli 2024 er det finale fra klokka 09.30 til 10.15, med de åtte beste fra kvalifisering. I denne øvelsen har Jeanette Hegg Duestad både norsk rekord, europeisk rekord og olympisk rekord i kvalifisering – intet mindre. Jeanette ble nummer fire i finalen i siste OL, etter seier i kvalifisering.
  • Til slutt er det 50 meter rifle match kvinner. Det er kvalifisering 3 x 20 skudd torsdag 1. august fra klokka 12.00 til 13.30. De åtte beste går til finale fredag 2. august fra klokka 09.30 til 10.30. I denne øvelsen har Jeanette norsk rekord i finale, og hun ble nummer fire i forrige OL i Tokyo i 2021.
  • Jeanette er en av rundt hundre norske deltakere i OL, som arrangeres fra fredag 26. juli til og med søndag 11. august. Alt av OL strømmes på Max. Du kan høre alt på direkten på NRK radiosporten.

Sjekk også: – Typisk Re å ha litt utypiske idrettsstjerner.

Les mer om Jeanette Hegg Duestad i ReAvisa-arkivet.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om sport i Re.