Vi har mange korpsfamilier i bygda vår, der flere generasjoner har spilt. Familien Rui-Larsen fra Bergsåsen er en av dem. – Det morsomste med korps er å være med folk, dra på korpsturer, lære å spille instrument, forteller Leona (10) og Regine (13).
Dette kunne du lese først i ReAvisa på papir – last ned gratis!
Les også: – Det er unikt, det korpsene betyr for bygda vår.
Sjekk også: – Vi har noen myter å knuse.
Mamma Stine Rui er korps-leder for Ramnes og Røråstoppen skolekorps, og hun spilte i korps sjøl da hun var liten og har fortsatt med det opp gjennom hele livet. Pappa Leif Arne Larsen har ikke samme bakgrunn, men ble fort bitt av basillen og er nå fanebærer for korpset.
Begge døtrene spiller i korps, lillesøster trompet og storesøster klarinett.
En ekte korpsfamilie
– Jeg hadde egentlig lyst til å spille trommer, men det ble for høyt, sier Leona og ler. Siden mamma hadde hatt det så gøy og fått så mange venner i korps, så ville hun at barna skulle begynne med det også.
– Vi ble vel litt dratt inn i det, forteller jentene. – Det er vi veldig glad for, det var veldig lurt, forteller Leona. – For korps er veldig gøy, sier Regine.
Tidligere i høst hadde begge skolekorpsene i bygda vår, Ramnes og Røråstoppen skolekorps og Våle skolekorps, en stor fellesøvelse.
Korps er superinkluderende
Det var stort, å være seksti musikanter og drillere sammen på Kirkevoll skole. For ikke lenge siden var begge korpsene på Norges største korpsfestival på Tusenfryd, med 6.000 barn fra hele landet.
– Det er så gøy å møte andre som er interessert i det samme som deg, fra helt andre steder, forteller jentene. Korps er superinkluderende, det er både gutter og jenter, og det er et vidt aldersspenn.
Fillip (18) går nå i gang med sitt 11. år i korpset. Han synes det er inspirerende å lære og å lære bort. Nå er han den eldste i korpset, som kan dele av sin erfaring og kunnskap.
– Det er gøy, for jeg syntes jo det var gøy å lære av de eldre da jeg var liten sjøl.
Mest moro å henge med korpsvenner
– Det beste med korps er å gjøre hverandre gode, forteller Leona (10) og Regina (13). Aspiranter som har vært med bare ett par måneder, er med på konsert allerede høsten etter oppstart.
– Og når du blir tolv år eller noe, 6. eller 7. klasse, da kan vi få fordypning på instrumentet vårt på kulturskolen, forteller jentene.
Storesøster er gammel nok og har det i år, og er veldig fornøyd med det.
Men det aller mest morsomme, det er å henge med korpsvenner.