Noen kjøpesenter ga leietakerne utsettelse på leia, da de gikk på en korona-smell. På Re-torvet gjorde de enda mer – de droppa husleia helt.
Les også: – Om vi skal bytte navn på Re-torvet? Det skjer ikke!
På landet hjelper vi hverandre. Det kom også til syne da landet stengte ned med strenge korona-restriksjoner i mars 2020.
– Jeg må jo si jeg ble litt bekymra, forteller kjøpmann og sentrumsutvikler Martin Gran til ReAvisa.
Droppa husleia helt
Det er i forbindelse med fantastiske tall for korona-året 2020, med en sterk vekst for Re-torvet totalt, at Martin forteller om det krevende korona-året 2020:
Da krisa ramma flere av butikkene i bygdebyen vår, bestemte han seg ikke bare for å utsette husleia for de som sleit, men å droppe den helt og holdent.
– Spesielt de som driver med servering, og frisørene, pluss de som selger klær og sko, ramser Martin opp som eksempler.
Solidaritet
– Noen MÅTTE holde stengt. De hadde ikkeno’ valg, de fikk ikke lov til å jobbe. Driver du en frisør og holder stengt en måned, får du aldri tatt det igjen.
På Re-torvet finner vi en solidaritet mellom butikkene som strekker seg lenger enn til sin egen bunnlinje. – Vi sa tidlig at dette skal vi komme oss gjennom – sammen.
– Uansett hvilken bransje det skulle gå utover til enhver tid, forteller kjøpmannen til ReAvisa.
Står sammen i tykt og tynt
Bekymringene i mars snudde til overraskelser utover året: – Når vi teller opp, så ble det jo veldig bra totalt sett for Re-torvet, sier Martin til ReAvisa:
Veksten i omsetning var 18,6 prosent i 2020, korona til tross. Til sammenlikning sank omsetningen på Farmandstredet med 1,3 prosent. Les mer og se tall for flere butikker på Re-torvet i denne saken.
Styrken for Re-torvet er at det tenkes helhetlig og langsiktig: Målet er å beholde Re-torvet som et mest mulig komplett senter. – Vi må stå på sammen og få det til sammen. Det er greia.