REVETAL: Det som først så ut som en halshogd hund, viste seg å være en liten grisunge. Hvordan kadaveret har havnet her, midt på Revetal, er et mysterium.
Glassmester-gutta på Revetal gjorde et makabert funn onsdag ettermiddag. Gjemt bak paller og en kontainer lå det de trodde var en halshogd hund. Det trodde også politiet ved første øyekast.
– Vi ringte politiet og vi fikk beskjed om at vi skulle la det ligge til politiet kom, forteller André Moss Pedersen til ReAvisa. Lensmann på Revetal Trine Berg bekrefter funnet da ReAvisa tar kontakt.
Kadaveret ble finni ved Revetal Glasservice, bak lensmannskontoret, uten hode, bak en kontainer og halvveis under en pall. Lensmann Trine Berg og hennes folk gikk for å ta en kikk.
– Kadaveret lå kronglete til, så heller ikke vi kunne se hva det var før vi fikk dratt det skikkelig fram. Beina lå innunder en pall, så vi så ikke labbene. På bare kroppen kunne det se ut som en liten, strihåra hund.
Derfor gir hun ros til glassmestergutta som fant kadaveret. – Helt riktig reaksjon å varsle politiet, så vi fikk sett på det. Spesielt siden kadaveret var til forveksling likt en liten hund.
Nå stusser lensmann veldig på hvordan kadaveret har kommet seg hit. Det er heldigvis ikke vanlig å finne slikt rundt omkring. – Hvorfor lå det der? Det er veldig merkelig, sier hun om funnet midt på Revetal.
– Mest sannsynlig er det et rovdyr som har tatt griseungen, og blitt skremt midt i måltidet. Siden det ikke er blod på stedet, var nok griseungen død før den ble dratt med dit.
– Kanskje en grisebonde savner en liten griseunge med svarte flekker på rompa, på venstre skinke?
Glassmestergutta er mer usikre på om det er et rovdyr som står bak. Spesielt siden dette er midt på Revetal. Kadaveret er blitt lagt der i løpet av tirsdag kveld eller natt til onsdag.
– Det ser ut som hodet er kutta rett av. Er det mennesker som har gjort dette, er det vanvittig merkelig å gjøre det og legge det her.
Kadaveret er nå fjerna av politiet. Sjøl om det ikke er et hyggelig funn, gjør ikke politiet mer med dette. Men lensmann Trine Berg er nysgjerrig på om ReAvisa-skriverier kan bringe på det rene hva som ligger bak funnet.
– Det er kanskje noen ReAvisa-lesere som har en idé?