
– VELKOMMEN! Milan Milenov Milanov (48) tar i mot sine aller første gjester til Bella Vista Revetal i dette sekund. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.
Lokalavisa er innom rett før Revetal-avdelinga åpner dørene for aller første gang. – Kom innom for en gratis kaffe, så blir vi bedre kjent.
Bakgrunn: Ny driver klar i de gamle Restauranten-lokalene.
Milan Milenov Milanov starta opp den første Bella Vista-restauranten i Holmestrand for fire år siden og nå er han klar med den tredje i rekken på Revetal.
Første åpningsdag er i dag: Klokka 15.00 torsdag 27. februar 2025 ønsker han de aller første gjestene velkommen. En merkedag i yrkeslivet til Milan.
Første åpningsdag

SISTE INNSPURT: Kjøpmann og sentrumsutvikler Martin Gran leier ut lokalene på vegne av Revetal Invest AS. Han trår til og hjelper til med plakater i siste innspurt før åpning. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.
Det blir litt fingermat fra start, som en buffet, forteller Milan til ReAvisa. Så klokka 17.00 blir det ala carte, med bra med bordbestillinger allerede fra første åpningsdag.
48-åringen bryter litt på svensk, og beklager det. Han bodde flere år på andre sida av riksgrensen, før han flytta til Norge i 2010.
Han vil gjerne lære seg noen dialekt-strofer fra Re. Re-daktøren, som er innom straks før åpning, har en del å lære bort i så måte.
God service er førstepri
– Kommer det flere enn 50 – 60 personer, da har vi et problem, forteller Milan. Han understreker hvor viktig det er å booke bord. Spesielt på et lite sted som Revetal.
– Da kan vi dimensjonere mat, antall ansatte, og vi kan sørge for den servicen vi kan regne med av kombinasjonen Bella Vista og Revetal.
– Da blir det bedre for gjestene og oss ansatte, god mat og god service er pri nummer ett. Både for oss og Re-torvet.
– Se på den menyen, a’

NY PROFIL: Bella Vista-skilt henger nå på Revetal, som det allerede gjør i Holmestrand og Horten. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.
Milan mener en restaurant på Revetal har livets rett, tross tjue år med varierende hell når det gjelder bånnlinja. Det er mange som bor her, og det er mange som bruker Revetal – kunder kommer langveisfra, Re-torvet er veldig populært.
Milan leier lokaler av Revetal invest AS, ved kjøpmann og sentrumsutvikler Martin Gran. Han hjelper til i siste innspurt med å henge opp plakater.
– Og se på den menyen, a’, sier en ivrig Re-patriot som elsker at Bella Vista kommer til Revetal.
Den fødte optimist
De blir seks ansatte på Revetal, med en daglig leder fra bygda, Egon Bjune. – Det må gjerne bli flere, det kommer an på hvor mye Re-folket bruker restauranten. Det skal ikke stå på oss, vi satser skikkelig, forsikrer Milan.
Han forteller at dette, med dealen han har med Martin Gran og Revetal invest, er en gyllen mulighet til å vise at restauranten har livets rett.
– Det skal gå helt fint. Men så er jeg en født optimist. Jeg prøver å tenke kritisk, men klarer ikke se de store problemene.
Systemene er oppe og går

NY PROFIL: Bella Vista-skilt henger nå på Revetal, som det allerede gjør i Holmestrand og Horten. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.
Lunsj har vært viktig for de tidligere driverne i Restauranten-lokalene, og noen har nok satsa mest på det og mindre på middag. Milan forteller at nå blir det satsa på begge deler. Pluss take-away.
– Lunsj vil fortsatt være viktig, men middag må også være et alternativ for gjestene våre. Vi har også en Bella Vista-bil som kan være behjelpelig med hjemlevering.
Alt dette finnes det systemer på, både bestilling hjem og bordbestilling i restauranten, forteller Milan.
– Vi kjører på
Menyen består av pizza og annen italiensk mat og norsk mat. Åpningstidene blir fra klokka 10.00 mandag til lørdag, søndag åpner dørene klokka 12.00. Stengetid blir klokka 21.00 i ukedagene, klokka 22.00 lørdag.
– I helgene skal vi ha livemusikk og noe som skjer utover kveldene. Målet er å lage litt liv på Revetal og i disse lokalene igjen, forteller Milan til ReAvisa.
– Vi kjører på, så håper vi at Re gir oss denne sjansen – vi tar sjansen og satser på Revetal.
Åpent hus ut hele mars

– VELKOMMEN! Milan Milenov Milanov (48) tar i mot sine aller første gjester til Bella Vista Revetal i dette sekund. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.
Så fort snøen er borte, den smelter fort nå om dagen, skal Milan få orden på uteserveringa. Han gleder seg til vårsola dukker opp. Enn så lenge henger kulda litt i, og Milan tilbyr en gratis kaffikopp å varme seg på til alle som stikker innom.
– Det er ikke et salgstriks, det må du få med: Du må ikke kjøpe noe, for å få en kaffe. Du kan bare komme og slå deg ned og få en gratis kopp kaffe. Det gjelder ut hele mars-måned.
På den måten kan bygdefolket komme innom og hilse på, se åssen det er blitt på restauranten, se hvem som jobber der og hva de har å tilby. Et slags åpent hus, nå i oppstarten.
Bli kjent med bygda
– Dette er ikke noe vi gjør for å selge masse, det er bare for å bli bedre kjent med stedet vi skal drive på. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med bygda.
– Vi vil være med på å løfte Re og Revetal videre, forteller en ivrig Milan minutter før åpningstida starter.
– Første steg på veien er å bli kjent. Så velkommen innom, alle og enhver!

SISTE INNSPURT: Kjøpmann og sentrumsutvikler Martin Gran leier ut lokalene på vegne av Revetal Invest AS. Han trår til og hjelper til med plakater i siste innspurt før åpning. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.