Reiser fra Fon til Florida og verdens største turnering

I VERDENSELITEN: Thomas Jacobsen Amdal (27) fra Re spiller på det norske landslaget i paintball og et av landets og verdens beste klubblag. Foto: GHW Media.

Thomas trodde sesongen var over, men nå er han tatt ut til verdens største event i sporten – her har aldri noen nordmenn konkurrert før.

Les papiravisa på nettavisa – last ned gratis!

Her finner du avisa – plukk med deg gratis.

Tidenes beste norske prestasjon, skreiv ReAvisa om Thomas Jacobsen Amdal (27) fra Fon – les mer om det i denne papiravisa – som du finner i avishyller overalt i Re og omegn, og du kan lese papiravisa på nettavisa.

Med Re-gutten på laget gjorde det norske klubblaget Rønholt dynamite det bedre enn noen norske lag har klart noen gang før. Det skjedde tidligere høst i Paris. 27-åringen er også på landslaget.

Norsk deltakelse for første gang

I VERDENSELITEN: Thomas Jacobsen Amdal (27) fikk det ærefulle oppdraget med å frakte pokalen hjem fra mesterskapet i Paris nå på seinsommeren: Med god plass på flyet kunne pokalen til og med få et eget sete. Foto: Privat.

Med den prestasjonen ble Thomas og klubblaget hans invitert med til World cup i USA, som eneste laget fra Norge noen gang: – Så sesongen vår var plutselig ikke over helt enda, forteller Thomas til ReAvisa.

World cup er det største eventet i paintball, det er som OL i paintball-verden, forklarer Thomas. Her er hele 700 lag samla – bare de beste fra alle verdenshjørner er invitert til å konkurrere.

Det er bare fire lag utafor USA som har klart å kvalifisere seg i topp-divisjonen, blant dem Thomas sitt lag – resten av lagene er amerikanske lag fra den amerikanske topp-divisjonen.

Eventet er ikke bare størst i verden, men det regnes også som det mest prestisjefylte innen paintball-sporten.

NXL World Cup 2024 arrangeres i Florida, USA, fra 6. til 10. november 2024.

Les mer om Thomas og paintball-satsinga i denne papiravisa – som du finner i avishyller overalt i Re og omegn, og du kan lese papiravisa på nettavisa.

PÅ LANDSLAGET: Thomas Jacobsen Amdal (27) var hekta allerede fra første fulltreffer; – det er et skikkelig adrenalinkick!, forteller Re-gutten, som er blant landets beste i sporten. Til daglig jobber han som IT-konsulent. Paintball tar mesteparten av fritida. Han er helt aleine i Re på topp-nivå i denne sporten, og har vært blant landets beste i flere år. Arkivfoto: Norges Paintballiga (NPL).

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.