Re-jente på landslaget: – Det er det beste jeg har prestert i en konkurranse, noen gang

GOD HJELP: Saga Knutsen Eiriksdottir (15) har ansvaret, men får hjelp fra hele resten av familien fra Fon, blant andre mamma Ingrid. Hjemme langs Fonsveien har de stall og en liten ridebane. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Merker det på formen, når alt klaffer mellom meg og hesten. Det er egentlig litt ubeskrivelig, sier Saga (15) som er blant de beste i Norden.

Les papiravisa på nettavisa – last ned gratis!

Her finner du avisa – plukk med deg gratis.

Saga Knutsen Eiriksdottir (15) fra Fon driver kort fortalt med ryttersport med islandshest. Dette er størst i sportens hjemland Island, og har også blitt ganske stort i de andre nordiske landa, med strenge krav til samspillet mellom hest og rytter.

Da ReAvisa slo av en prat med Saga tidligere i høst, hadde hun akkurat kommet hjem fra Nordisk mesterskap med landslaget – for andre gang. I år var det i Danmark, for to år siden var det i Finland. Nordisk og VM arrangeres annet hvert år.

– Jeg var ganske stor før jeg skjønte greia

PÅ LANDSLAGET: Saga Knutsen Eiriksdottir (15) fra Fon har etablert seg i toppen av norske og nordiske konkurranser i ryttersporten med islandshest. Du kan følge Re-jenta på Instagram og Facebook “stallholm” og mange av de store stevnene blir sendt live. Foto: Hestefotograf Melissa.

Nordisk mesterskap består av konkurrenter fra Norge, Island, Sverige, Danmark, Finland, Åland og Færøyene, med flere hundre deltakere. Det passer bra å konkurrere i utlandet, for nest etter hest liker Saga å reise. En tredje lidenskap er fotball, hun spiller på Re FK. Men aller mest tid går med til stell og trening med hest.

– Alle i hestemiljøet på Island får et islandshest-føll til 1-årsdagen, får ReAvisa fortalt av foreldrene til Saga, der pappa er fra Island og mamma er fra Sundmøre. Mamma Ingrid Knutsen og pappa Eirikur Sveinsson og Sagas tre lillebrødre utgjør et helt familieteam som reiser rundt på stevner i inn- og utland.

I 2012 havna familien her i Re, ganske tilfeldig. Det var heller ingen selvfølge at Saga skulle bli hestejente, for hesten hun fikk til 1-årsdagen ble solgt. – Jeg var ganske stor da jeg skjønte greia, sier Saga og ler. Hun hadde runda 10 år da hun fikk interessen helt på egenhånd, og ikke bare interesse – men også et stort talent.

Les mer om Saga, sporten og familien i denne papiravisa – som du finner i avishyller overalt i Re og omegn, og du kan lese papiravisa på nettavisa.

Og rett rundt da papiravisa gikk i trykken fikk vi en gladmelding fra Fon: Saga er tatt ut til landslaget også i den kommende sesongen 2024/2025.

PÅ LANDSLAGET: Saga bruker mye tid på hester og sporten, og sanker inn gode plasseringer både i nasjonale og nordiske konkurranser. Først til neste år er 15-åringen gammel nok til å kunne konkurrere i VM. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.