Pionerprosjektet videreføres for femte året på rad

FASTLEGE: Vibeke Mørken Stuestøl ved Våle legekontor. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Vibeke og Våle legekontor var først ute med dette, og anslår at det er dobbelt så effektivt som å gjøre det på gamlemåten.

Les papiravisa på nettavisa – last ned gratis!

Her finner du avisa – plukk med deg gratis.

Vibeke Mørken Stuestøl og Våle legekontor kom på en lur ide tilbake i 2020, som er blitt videreført siden – og det blir dermed femte høsten på rad med tilbudet denne høsten:

Alle med fastlege ved Våle legekontor kan komme til Våle samfunnshus den siste tirsdagen i oktober, 29. oktober fra klokka 15.00 til 18.00, for å få årets influensa-vaksine.

En bedre løsning for alle

ALLE I AKSJON: Alle fire fastleger og alle helsesekretærene ved Våle legekontor er med, pluss en student, på vaksinekvelden på samfunnshuset. På bildet ser vi Vibeke Mørken Stuestøl, fastlege, Kari Helene Bugge, fastlege, Nina Larsen, helsesekretær, Brit Helen Joberg, helsesekretær og Else Lill Paulsen, helsesekretær. Ikke på bildet, men også klare for vaksinasjonsdag: Lars Feyling, fastlege, Jon Anders Grønvold, fastlege og Cecilie Bonnerud, helsesekretær. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Sammenlikna med en og en inn på legekontoret, er denne måten å gjøre det på minst dobbel så effektiv. Det blir mindre heft for både de som blir vaksinert og de som vaksinerer, det går kjappere og alt blir enklere for alle.

– Vi får tilbakemeldinger på at det er både effektivt og veldig hyggelig, både for pasientene og for oss, forteller fastlegene. Denne vaksinasjonsdagen har blitt nærmest som en happening i bygda, der folk møtes igjen og blir sittende på benkene utafor samfunnshuset for en prat.

Men du trenger ikke pynte deg, spøker fastleger og sekretærer rundt bordet: – Vi liker vaksine-vennlige klær, det vil si T-skjorte og enkle plagg så vi kommer til overarmen på en enklest mulig måte. Ikke svære bluser og flere lag klær.

Det anbefales å komme litt utover kvelden, mot slutten helst. – Vi veit av erfaring at det er mest trøkk fra start, og så blir det litt roligere etter hvert.

Pionerprosjekt i Re

Influensa-vaksinen er anbefalt til alle over 65 år, alle i risikogrupper, alle kronisk sjuke, og gravide fra etter uke 12. Noen kan få en oppfriskning av lungebetennelse-vaksine samtidig, hvis man trenger det.

Mange har allerede starta å spørre etter årets vaksine, men du har ingenting å vinne ved å ta den tidligere og det er heller ingen risiko ved å vente til vaksinasjonsdagen på samfunnshuset – ved å ta vaksine da er du best beskytta når det gjelder mest i løpet av influensa-sesongen, forteller Vibeke.

Korona-vaksinering står kommunen for, det starter opp i uke 43, informerer Tønsberg kommune på sine nettsider (ekstern lenke). Den vaksineringa skjer ikke på legekontorene, men med drop-In på Træleborg sjukehjem.

Og apropos korona – da var det jo store haller med korona-vaksinering, over samme lest, det var etter at Våle legekontor var aller først ute med massevaksinering på denne måten, allerede ett år eller to før.

– Vi hadde på ingen måte noen å se til da vi starta opp med dette. Vi har sjøl forska oss fram til en lur måte å gjøre det på. Det sparer oss og pasientene for mye.

200-talls innom

Rundt 200 blir vaksinert i løpet av en tre timers økt som dette, det er drop-in og bare å møte opp. Det er fortsatt mulig å få vaksinen satt på legekontoret, hvis denne dagen ikke passer.

Andre vaksiner, som for eksempel mot kikhoste, settes bare på legekontoret.

VÅLE LEGEKONTOR: Består av fire fastleger og deres stab. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.