Emma (14) tok NM-gull i 150 km/t – se ReAvisa-bildene

RÅTØFF RE-JENTE: Emma Sophie Brattland Eilertsen (14) fra Klopp er raskeste 14-åring i landet. Les mer om Emma og Norgescup-seieren i ReAvisa på papir, september 2024. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Emma Sophie Brattland Eilertsen (14) er en veldig rolig, stille og litt sjenert Re-jente – som forvandles til et fartsmonster ute på dragstripa.

Les ReAvisa på papir september 2024 – gratis!

Her finner du avisa – plukk med deg gratis.

Sist helg vant Re-jenta både finaleløpet i Norgescupen og Norgescupen sammenlagt.

Les mer om det i papiravisa, ReAvisa september 2024 kan du laste ned her – og se bildene her på nettavisa:

Her skal det avgjøres, i løpet av 201 meter. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Stille før stormen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Tusenvis av hestekrefter skal slippes løs på denne asfaltstripa, så alt på være helt på stell. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Underlaget inspiseres til minste detalj. Det minste avvik stopper løpet. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Det var over 160 deltakere i årets NM-finale på Gardermoen raceway. To av dem fra Re. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Dragracing er sporten for de som liker lukta av svidd gummi og motorer som får godt med suppe. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Dragracing er spektakulært og en stor publikumssport. Her trekker de første til tribunene. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

En stolt farfar Per Eilertsen (60) fra Revetal følger opp barnebarnet Emma Sophie Brattland Eilertsen (14) fra Klopp. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Emma vil bare kjøre fortere og fortere. Så snart hun er gammel nok, bytter hun til større motorsykkel med større motor og flere hestekrefter. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Re-jenta drømmer om å slå sine egne rekorder, og kjører enda bedre enn hun hadde drømt om i finaleløpet sist helg. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Siste pep-talk fra farfar før de begge skal ut i sitt kvalifiseringsrace fredag. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Farfar sjekker over alt noen ekstra ganger, bare for å være sikker på sikkerheten. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Det er detaljene som teller i dragracing. Reaksjon og feste i asfalten. Emma er landets raskeste 14-åring. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Både farfar og barnebarn har fått plass til dette klistremerket på motorsyklene sine. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Farfar Per Eilertsen (60) er en rutinert kar i sporten, med flere seiere bak seg. Det blir sølv i årets NM sammenlagt. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Den gode, gamle logoen til teamet henger fortsatt med – og ja, «Foxtown» og revehue spiller på Revetal. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Det er straks klart for enda et drag på stripa, i en helt vill akselerasjon – og Emma bare gleder seg til galskapen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Med hjelmen godt stroppa fast og et solid nyrebelte under en kjøredress som må være heldekkende, er Emma klar for en ny duell. Dragrace kjøres to og to etter utslagsmodell. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Fokusert og klar. 14-åringen er allerede en rutinert utøver, etter tre sesonger i sporten, en med trening og to med konkurranser. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Ei lita jente på en stor sykkel. Det Emma gjør på lukket bane hadde aldri i verden passert på åpen landevei, verken alder, akselerasjon eller fart. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Pappa Ruben Eilertsen følger Emma fram til start. I fjor kjørte hun i den minste klassen med 125 ccm, nå kjører
hun en Suzuki GSXR 600. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Re-jenta har rekki å bli en publikumsfavoritt, – ho er litt gæærn, forteller farfar Per om barnebarnet. «Halen» bak sykkelen er for å unngå å dra på bakhjulet, noe Emma er veldig glad i å gjøre. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Vanskelig å si hvem som er mest spent, men farfar og pappa har nok høyere puls enn råtassen Emma på sykkelen som raser avgårde. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Duellen er javn ut av start, men Emma trekker det lengste strået gjennom hele finalehelga. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Dragracing må oppleves for å fatte hvor fort det går, alt går på å komme raskest fra stillestående til å passere målstreken 201 meter der framme. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Emma skuffer på og klinker til med ny personlig rekord når det gjelder som mest. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Allerede på fredagens kvalrunder setter Emma ny pers, for første gang under 8 sekunder. Seinere i løpet av finalehelga kommer hun seg ned på 7,34 sekunder og over 150 km/t. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

God stemning før start, både farfar og barnebarn forteller at det sosiale ved sporten er nesten vel så viktig som det som skjer på banen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Farfar gjør seg klar til å forsvare en medalje i NM-sammendraget. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Siste finjustering før Per skal ut i sin duell. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Sporten høster stor interesse generelt, og spesielt stor er interessen for finaleløpet for 2024-sesongen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Sekunder før farfar er i farta – 60-åringen er nok bygdas desidert raskeste i sin aldersklasse, også. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Her skal lysstolpen lyse nedover helt til grønt lys. Da er det så bånn gass at det dundrer i kroppen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Farfar i farta! Per Eilertsen har drivi med denne sporten i snart tjue år, både med motorsykkel og bil. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Følgemoped tilbake til depotplass, pappa Ruben Eilertsen leder an med jentungen Emma på hjul. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Ikke rart Emma smiler, der hun setter nye personlige rekorder gjennom hele finalehelga – når det gjelder som mest! Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Det er ellevill redskap på dragrace, der noen motorsykler kan ha over 1.000 hestekrefter og toppfart på nesten 400 km/t. Det er mange forskjellige klasser, og motorstørrelse og ytelse følger av aldersklassene. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Motorsykler og biler som det konkurreres med er pressa til det ytterste for å yte maks, så overalt er det rullende mekanikerteam med det aller mest nødvendige i nærheten. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Emma kan reise hjem fra Gardermoen – som er «hjemmebane», siden det er den nærmeste banen for dragracing for oss i Re – som vinner av Norgescupen 2024. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Les mye mer om Emma og Norgescup-seieren i ReAvisa på papir, september 2024.

Du finner avisa i avishyller overalt der folk møtes i Re og omegn, sjekk hvor her.

Avisa er gratis å plukke med seg, men liker du avisa og vil bidra til spleiselaget bak?

ReAvisa-vippsen er 54 02 82.

Her finner du ReAvisa på papir – sjekk hentesteder:

I ReAvisa får du godt lokalt lesestoff og nyttige annonser fra det lokale næringslivet.

Henge med? Annonse@ReAvisa.no. Tips til gode saker? Tips@ReAvisa.no.

Les ReAvisa på papir september 2024 – gratis!

Her finner du avisa – plukk med deg gratis.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Her finner du papiravis-arkivet.

Sjekk utgivelsesdatoer for 2024.