– Jeg er så stolt av Re, og alt det som skjer her

APPLAUS: Ei fullsatt stue med folk i kø utafor for å høre Oda Jonetta Joberg og Bjørn Thomassen. Til og med i trappa opp til 2. etasje fant noen seg til rette for å høre på den flotte konserten. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Oda Jonetta sang så vakkert at folkemengden trakk inn, sjøl om ei flott høstsol strålte ute.

Bakgrunn: Offisiell åpning til helga; – Re, altså! For ei bygd!

Tross strålende høstsol, var det ikke sommervarme ute – noe Oda Jonetta Joberg fra Undrumsdal forteller om fra «scenen» som var et hjørne i stua på det gamle Laahnehuset:

– Jeg bomma på fottøyet i dag, og fikk sagt at jeg frøys på beina. Da kom det kjapt noen damer her og ga meg noen sokker. Sånn er det her i bygda, alt bare årnær’sæ, sier Oda og ler, – jeg er så stolt av Re, og alt det som skjer her.

Offisiell åpning

INDERLIG: Oda Jonetta Joberg fra Undrumsdal og Bjørn Thomassen fra Revetal. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Hage og hus var fullt med folk sist helg, for lørdag 14. september 2024 var det nemlig offisiell åpning av Revetalhagen og Laahnehuset. Glagjengen kom for å spille alle inn på tunet, før det var omvisning i hus og hage.

Høydepunktet var nok likevel en veldig stemningsfull konsert med Oda Jonetta Joberg og Bjørn Thomassen. Det var åpen kiosk, loddsalg og mye mer – og arrangementet var gratis.

Bak Revetalhage og -hus-prosjektet står NaKuHel Vestfold – les om historien bak i denne ReAvisa-saken: – En drøm som har gått i oppfyllelse.

ÅPNINGSMARSJ: Glagjengen spiller på tunet før offisiell åpning. Foto: Bernhard Marti, Revetalhagen.

OMVISNING: Her i Revetalhagen, der det spirer og gror. Holtbonde Roar Lefsaker orienterer. Foto: Bernhard Marti, Revetalhagen.

VAKKER SANG OG MUSIKK: Leder i NaKuHel Vestfold Ingunn Leeber Henriksen takker for dagens høydepunkt. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FERSK: Eple-prosjektet er allerede presset og klart for salg, en hellokal eplemost av epler i Re-hager. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

KØ: Mange ville få med seg den vakre konserten i stua. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

OFFISIELL ÅPNING: Mye har skjedd her allerede, men først denne lørdagen i september ble hus og hage offisielt åpna. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

GRØNNSAKSSUPPE: I hagen ble det servert gratis grønnsakssuppe, laga av ubereiste grønnsaker fra egen hage. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SERVERER: Suppa ble servert av Katarina Einarsen Enne, også en ildsjel i det lokale Re Røde Kors-laget. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FOLKEVANDRING: Hele sist lørdag var det folk som kom til og fra Revetalhagen og -huset. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Les mer om Revetalhagen i ReAvisa-arkivet.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Her kan du lese ReAvisa på papir – gratis!

Her finner du avisa – plukk med deg gratis.

, ,