Fredrik er i finalen – heiagjengen er klare

STOR HEIAGJENG: Fredrik Solberg (22) fra Fossan i Re har god støtte fra tribunen når Re-gutten forsvarer de norske fargene i kveldens finale. Foto: Privat.

Fredrik Solberg vant sitt heat og er videre til finalen på 50 meter fri i Paralympics – finalen går klokka 17.50 i kveld, mandag kveld.

Bakgrunn: Re-gutten på plass i Paris.

Fredrik Solberg (22) fra Fossan her i Re svømte inn på tida 25,26 og vant sitt heat på 50 meter fri i Paris-Paralympics, og er dermed klar for finalen seinere i dag, mandag 2. september 2024.

Med seg har han en stor heiagjeng med familie og venner og fans her fra Re, som nå lader opp til det store høydepunktet for Fredrik – 50 meter fri er øvelsen hans.

Norsk medaljehåp fra Re

MEDALJEHÅP: Fredrik Solberg (22) deltar i klasse SB9 i Paralympics, der han har en femteplass i dagens øvelse fra Para-debuten for tre år siden. Foto: Kay-Arild Paulsen, Norges Svømmeforbund.

Totalt i kvalifiseringa endte Fredrik på en sterk andreplass, bare slått av italieneren Simone Barlaam som satte ei kvaltid 1,02 sekunder bedre enn det norske medaljehåpet fra Re.

Svømme-ekspertene spår at Fredrik kan få kamp om medaljene, spesielt fra amerikaneren Jamal Hill som bare var åtte hundredels sekund bak i kvalifiseringen, mens det var elleve hundredeler ned til Denis Tarasov på fjerdeplass. Sistnevnte er russer, men konkurrerer i Paris som nøytral utøver.

I Paralympics-debuten i Tokyo for tre år siden kom Fredrik på femteplass i finalen av denne øvelsen. Han er i verdenseliten, Re-gutten tok sølv på 50 meter fri i VM for to år siden.

Det er i kveld det gjelder

Paralympics-åpningen i Paris endte utafor finale fredag 30. august 2024: Fredrik ble slått ut i kvalifiseringa på 100 meter bryst og endte på 11. plass totalt. Da var det 17.000 tilskuere i svømmehallen.

Han brukte denne øvelsen som oppvarming til dagens øvelse, Fredrik fortalte at bryst-øvelsen gikk som forventa og viste heller til dagens 50 meter fri-konkurranse:

– Det er da det gjelder, sa Fredrik Solberg til NRK. Finalen ser du på NRK TV klokka 17.50 i kveld mandag 2. september 2024.

DER ALT STARTA: Svømmehallen på Revetal var Fredriks første møte med svømming, uten at han da visste at dette skulle bli sporten hans. Bildet er fra da lokalavisa møtte Fredrik der før avreise til Paralympics-debuten i Tokyo for tre år siden. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Fredrik Solberg ble kåret av ReAvisa-leserne til Årets idrettsnavn i Re for fem år siden. Les mye mer om Fredrik i ReAvisa-arkivet.