Re-gutten på plass i Paris: Ett av Norges medaljehåp

OPPLADNING: Fredrik Solberg (22) fra Fossan er ett av Norges medaljehåp i Paris-Paralympics som starter i morgen, onsdag 28. august 2024. Her et bilde fra oppladningen på Mallorca. Foto: Kay-Arild Paulsen, Norges svømmeforbund.

Fredrik Solberg fra Fossan er klar for sitt andre Paralympics: – Jeg føler meg sterk og har trua på at Paris blir veldig bra.

Her finner du papiravisa i avishyller i Re og omegn – sjekk hvor.

Sjekk også: – Typisk Re å ha litt utypiske idrettsstjerner.

Fredrik Solberg (22) skal svømme 50 fri og 100 bryst mot resten av verdenseliten. Mye av forberedelsene inn mot Paris har foregått på Mallorca, men de siste ukene har han finpussa formen i Bergen. Nå er han på plass i Paris.

Trener Kay-Arild Paulsen forteller til Svømming.no (ekstern lenke) at Fredrik har holdt seg frisk og skadefri. Fredrik sjøl har trua, og gleder seg til å komme i gang med konkurransene i Paris:

– Føler meg sterk og har trua

DER ALT STARTA: Svømmehallen på Revetal var Fredriks første møte med svømming, uten at han da visste at dette skulle bli sporten hans. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Mallorca var veldig bra, det er alltid gøy å trene med resten av landslaget. Ukene i Bergen har vært veldig bra de og. Jeg har hatt med meg kjæresten min på en del trening, så det har gjort ting mye lettere i oppkjøringen, forteller Fredrik.

– Det blir mye trening aleine, så alle støttespillere blir veldig viktige i en fase som dette. Jeg føler meg sterk og har trua på at Paris blir veldig bra.

Paralympics starter onsdag 28. august og avsluttes søndag 8. september 2024. Svømmingen i Paralympics kan du se direkte på NRK 1.

Re-gutten er ett av medaljehåpene

Den norske troppen tok fire medaljer under Paralympics i Tokyo i 2021, der Fredrik debuterte i Paralympics. Olympiatoppen har ambisjoner om at den norske troppen tar med seg seks medaljer hjem fra Paris 2024. Re-gutten er ett av medaljehåpene.

NRK skal sende over hundre timer fra Paralympics. Alle øvelser med nordmenn blir å se på NRK. Det er venta et spektakulært show under åpningsseremonien på Place de la Concorde og Champs-Élysées onsdag 28. august.

Den vil sendes på NRK og kommenteres av Hans Solbakken og Patrick Rowlands. Marianne Kvamme Amengual skal være programleder fra studio i Oslo gjennom hele Paralympics.

Klar for idrettsfest på TV-skjermen

STOR HEIAGJENG: Slik så det ut da Fredrik konkurrerte i sitt første Paralympics i Tokyo for tre år siden. Re-gutten har stor støtte fra hjembygda i sin toppidrettssatsing. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Dette blir en idrettsfest. Vi skal følge de norske utøverne i jakten på medaljer i Paris. I tillegg er det mange sterke historier også utenfor den norske troppen som vi kommer til å presentere, melder NRK i ei pressemelding.

Øvelsene kommenteres av Hans Andreas Solbakken, Patrick Rowlands, Joachim Ose, Carl Andreas Wold, Ingrid Sørli Glomnes og Pål Thomassen. NRK vil ha flere reportasjeteam på plass i Paris for å følge de norske utøverne.

Paralympics pågår til den olympiske ilden slukkes søndag 8. september 2024.

Samles for å heie fram Fredrik

Re-gutten svømmer for Tønsberg svømmeklubb, som inviterer til samling i Tønsberg by for å se Fredrik konkurrere i Paris. Mandag 2. september 2024 svømmer Fredrik 50 fri finale. Han har store medaljesjanser.

Fredrik svømmer også 100 bryst fredag 30. august. – Velkommen til alle som vil være med å heie, skriver Tønsberg svømmeklubb på sine Facebook-sider (ekstern lenke).

Fredrik Solberg ble kåret av ReAvisa-leserne til Årets idrettsnavn i Re for fem år siden. Les mye mer om Fredrik i ReAvisa-arkivet.

MEDALJEHÅP: Fredrik Solberg (22) fra Fossan er frisk og i fin form og vi veit at han er helt der oppe i verdenseliten. Målet er seks norske medaljer i Paris-Paralympics, og der er Re-gutten med i beregninga. Foto: Kay-Arild Paulsen, Norges svømmeforbund.

Fra arkivet – Fredrik Solberg klar for Paralympics:

Her kan du lese oppsummering av Fredriks første Paralympics.

Fra arkivet: Fredrik Solberg er Årets idrettsnavn i Re.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om Fredrik Solberg.

Les mer om sport i Re.