Etterlysning: – Epler, frukt og glass med lokk ønskes

SOMMER I REVETALHAGEN: Les mye mer om alt som har skjedd siden sist i både hage og hus i papiravisa som kommer ut denne uka. Du kan plukke med deg avisa der folk møtes i Re og omegn. Foto: Privat.

Nå er sesongen i gang med store mengder frukt, og da kom ideen om å lage en lokal eplemost basert på dugnadsvilje og epler fra Re-hager.

Her finner du papiravisa i avishyller i Re og omegn – sjekk hvor.

– Nesten en litt sjokkarta opplevelse at drømmen gikk i oppfyllelse.

«Prosjekt Eplemost» starter opp denne uka – dette kom i gang etter innspill fra Bernhard Marti, som også tipser lokalavisa:

– Andrew fra Ukraina, som har hjelpa til i hagen allerede, ble spurt – og tente på ideen. Flere fra mottaket i Våle vil bistå. Anette sitt team på kjøkkenet står klart.

Epler, frukt og glass med lokk

INITIATIVTAKER: Bernhard Marti fra Re. Arkivfoto.

– Så til ALLE som leser og har lyst til å bidra litt, oppfordrer Bernhard via lokalavisa, – vi ønsker epler og annen frukt, glass med lokk, gjerne brukte. Du kan komme og hente syltetøy som takk.

Levering av frukt kan skje på den store kommuneparkeringa ved Dyreriket. – Vi møter deg for henting, vi har trillebår. Ring eller gå opp til Låhnehuset for å si i fra.

– Vi kan bistå med å hente frukt etter avtale. Glass kan settes utafor Låhnehuset når som helst.

Startskuddet går denne uka

Det blir åpent for levering av frukt onsdag 28. august 2024, fra klokka 10.00 til 18.00. Torsdag 29. august klokka 10.00 går startskuddet for produksjon på kjøkkenet.

Spørsmål og alle henvendelser rettes til Bernhard Marti på telefon 996 11 754 eller på epost bernhardmarti@hotmail.com.

– På forhånd tusen takk for bidrag!

Mye som skjer i hage og hus

Vil du lese mer om Revetalhagen i ReAvisa-arkivet, så sjekk her. Og vil du lese mer om Låhnehuset i ReAvisa-arkivet, så sjekk her.

«Prosjekt eplemost» er bare det siste som skjer i ei lang, lang rekke med saker og ting som har skjedd i både hage og hus i sommer.

Les mye mer om sommeren i Revetalhagen og Låhnehuset i papiravisa som kommer denne uka – hele utgivelsesplanen finner du her.

LEDER: Ingunn Henriksen Leeber fra Undrumsdal leder lokalforeninga Natur, kultur og helse (NaKuHel) Vestfold, som disponerer Låhnehuset og jorda som Revetalhagen er etablert på. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Enstemmig vedtatt: Dette blir et hus for frivilligheten i Re.

Ideen tok helt av: – Vi kan vel kalle det en folkevilje nå.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om frivilligheten i Re.