Jeanette er videre til OL-finalen: – Denne åpningen er kanskje hennes beste prestasjon noensinne

MEDIAYNDLING: Jeanette Hegg Duestad (25) har full fokus og imponerer stort med sin målrettethet og psykiske og fysiske styrke. Her i prat med NRK før avreise til Paris-OL. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Re-jenta kom på andreplass i dagens kvalifisering, og er klar for morgendagens finale. Forventningene er store, og Jeanette innfrir så til de grader: – Ja, starten er helt spinnvill!

Les papiravisa på nettavisa: ReAvisas sommermagasin 2024.

Her finner du papiravisa i avishyller i Re og omegn – sjekk hvor.

Søndag 28. juli 2024 fra klokka 09.15 til 10.30 er det 10 meter luftrifle kvinner kvalifisering med 60 skudd. Jeanette Hegg Duestad (25) er videre til morgendagens finale med god margin – det ble en andreplass i finalen.

Finalen er mandag 29. juli 2024 fra klokka 09.30 til 10.15, med de åtte beste fra kvalifisering. Blant finalistene er Re-jenta, som imponerte i kvalifiseringa – igjen.

Flust med rekorder i øvelsen

REPRESENTERER NORGE: Jeanette Hegg Duestad (25) jakter edle medaljer i Paris-OL. Bildene er tatt før avreise, ved Olympiatoppen i Oslo. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

I denne øvelsen har Jeanette Hegg Duestad både norsk rekord, europeisk rekord og olympisk rekord i kvalifisering – intet mindre. Jeanette ble nummer fire i finalen i forrige OL, etter seier i kvalifiseringa.

Det veit NRK-kommentatorene å nevne flere ganger i direktesendinga på radio, – vi skal først og fremst følge med på Jeanette Hegg Duestad, som har vært den beste skytteren i verden lenge – spesielt i kvalifisering.

– Så hun bør absolutt være i finalen, er forventningene til Re-jenta i hennes andre OL i verdensidretten skyting.

– Deilig å være i gang

Sjøl sier Jeanette før dagens andre OL-øvelse at det er godt å være i gang, etter en femteplass i første OL-øvelse lørdag: – Det er jo litt ekstra spenning fra start, men ikke verre enn VM og andre store mesterskap.

Om tapet av finaleplass lørdag med minste mulige margin sier Jeanette: – Måten jeg henter meg inn på er jeg veldig, veldig fornøyd med – jeg har en god følelse før en ny dag i dag.

– Mye er gjort når første konkurranse er unnagjort, sier Jeanette til NRK sport på radio.

Prestasjon fra en annen planet

SPORTSSJEF: Tor Idar Aune er vant til prestasjoner i verdensklasse fra Jeanette Hegg Duestad, men innledningsvis i dagens øvelse overrasker Re-jenta igjen med et nivå over det hun noen gang har prestert før. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Sportssjef Tor Idar Aune forteller at Jeanette sin åpning er «en prestasjon fra en annen planet». De første tredve skudda er kanskje det beste Jeanette noen gang har gjort.

– Det er mesterlig det hun gjør hele veien inn – hun blir nummer en eller to nå i kvalifiseringa, kan NRK-kommentatorene konkludere med rett før siste skudd er avfyrt.

Jeanette blir til slutt nummer to i kvalifiseringa, noe som ikke betyr så mye så lenge hun er blant de åtte beste og videre til finale – der nulles alle poengene ut.

– Klarer å hente meg inn

– Jeg er letta, det er utrolig deilig. Jeg veit jeg er god nok, så å få det ut er utrolig deilig, sier Jeanette etter triumfen. – Jeg jobber for dette hver dag. Nå får finalen bli det det blir. Jeg skal gjøre jobben, så får de andre gjøre det de gjør.

Om kvalifiseringa er Jeanette sjøl helt enig i sportssjefens vurdering: – Ja, starten er helt spinnvill – jeg har stålkontroll, sjøl om det er spenning så tør jeg å gå inn og gjøre det jeg gjør.

– Men jeg er kanskje mest fornøyd med at jeg klarer å hente meg inn igjen, for jeg veit at det kan rakne med en sånn start, oppsummerer Jeanette til NRK radiosporten.

OL-finale i morgen

Sjekk mer om øvelser og tidsskjema i faktaboksen i bånn av denne saken. Les mer om Jeanette og dette OL-et som har vært det store målet hele veien i denne saken, fra før avreise til Paris.

Her kan du lese mer om Jeanette i ReAvisa-saken før debut-OL for tre år siden. Og vil du lese mer om Jeanette i ReAvisa-arkivet, så sjekk her.

Les også: Re-jenta klar for OL – med så lave skuldre som mulig.

Fra arkivet: Fra en liten skytebane på Krakken til OL.

Kort om Jeanette Hegg Duestad:

Kort om Jeanette i årets OL:

  • Jeanette skal konkurrere i tre OL-øvelser, først ut er 10 meter luftrifle mixed team sammen med Jon-Hermann Hegg lørdag 27. juli 2024 med kvalifisering fra klokka 09.00 til 09.30, der det skytes 2 x 30 skudd. Finalen går samme lørdag klokka 10.30 til 11.30, med bronse- og gullfinale.
  • Så er det 10 meter luftrifle kvinner søndag 28. juli 2024 fra klokka 09.15 til 10.30 med kvalifisering 60 skudd. Mandag 29. juli 2024 er det finale fra klokka 09.30 til 10.15, med de åtte beste fra kvalifisering. I denne øvelsen har Jeanette Hegg Duestad både norsk rekord, europeisk rekord og olympisk rekord i kvalifisering – intet mindre. Jeanette ble nummer fire i finalen i siste OL, etter seier i kvalifisering.
  • Til slutt er det 50 meter rifle match kvinner. Det er kvalifisering 3 x 20 skudd torsdag 1. august fra klokka 12.00 til 13.30. De åtte beste går til finale fredag 2. august fra klokka 09.30 til 10.30. I denne øvelsen har Jeanette norsk rekord i finale, og hun ble nummer fire i forrige OL i Tokyo i 2021.
  • Jeanette er en av rundt hundre norske deltakere i OL, som arrangeres fra fredag 26. juli til og med søndag 11. august. Alt av OL strømmes på Max. Du kan høre alt på direkten på NRK radiosporten.

Sjekk også: – Typisk Re å ha litt utypiske idrettsstjerner.

Les mer om Jeanette Hegg Duestad i ReAvisa-arkivet.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om sport i Re.