Sebastian og tante på tur – del 3

TOMMEL OPP: Sykkelturen går som en drøm på dag 3, trafikken er blitt mindre skummel for tante, og nevø prøver å roe ned til tante-tempo. Foto: Privat.

Sebastian Joberg Horn (20) og tante Ann-Karin Joberg (49) tar sommerferien på sykkelsetet. Les mer om turen i ReAvisa sommermagasin på papir, sjekk også denne nettsaken i forkant av avreise – og reisebrev får du javnt og trutt her på nettavisa.

Les papiravisa på nettavisa: ReAvisas sommermagasin 2024.

Her finner du papiravisa i avishyller i Re og omegn – sjekk hvor.

Dag 3 åpenbarte seg med sol fra knallblå, skyfri himmel og dermed frykten for en stekende varm sykkeltur. Heldigvis kunne vi starte med kaffe og croissanter på en koselig piazza, forteller radarparet fra Re.

– Opp bakkene! Sebastian har holdt tante-tempo i dag – han kalte det restitusjon, forteller tante. Hvert fall nesten hele veien – nedover bakkene forsvant han helt uten å restituere.

Italienerne flørte-tuter

EN PUST I BAKKEN: De er rause på størrelsen på rastebenkene, det skal italienerne ha. Foto: Privat.

Da tante kom ned sto han i telefonen med kjæresten. Det hjelper ikke så mye at det sykles 120 kilometer hver dag, når hun er 2.000 kilometer unna. Tante og nevø avslutta Appenninene med en skikkelig bakke, før de seilte ned på de italienske slettene med enorme solsikkeåkre, ryddige drueranker og tresking av korn – allerede.

Etter litt hullete asfalt knakk en av eikene til Sebastian og dagen endte på et sykkelverksted med skikkelig god service i Asti. Italienere er såå hyggelige.

Tante er ikke lenger engstelig i trafikken, men har oppdaga hvor godt italienerne får trafikken til å gli. De tuter, men det er stort sett hyggelig.

De kan til og med flørte-tute: Tutt-tutte-tuu, liksom.

Videre mot Alpene

I morgen triller vi videre mot Alpene og Tour de France-etapper. Dagen i dag endte igjen med pasta og pizza, rødvin og cola. Bella notte!

– Vi veit at dere ikke akkurat bruker opp solkrem nå, men det gjør vi.

Hilsen Sebastian og tante.

DE ITALIENSKE SLETTENE: Med enorme solsikkeåkre, ryddige drueranker og tresking av korn – allerede. Foto: Privat.

AKTIV SOMMERFERIE: Tante Ann Karin Joberg (49) fra Undrumsdal og nevø Sebastian Joberg Horn (20) fra Bjune legger ut på en lang sykkeltur i Europa i sommer. Foto: Stian Orrmestad, ReAvisa.

Bakgrunn: Nå starter sommerferien på sykkelsetet.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Sjekk ReAvisas sommermagasin 2024.

,