Sebastian og tante på tur – del 1

STRAIGHT START FRA DET SKJEVE TÅRN I PIZA: Sebastian klar for avreise i Italia, fotografert av følgesvenn tante på sykkelturen i Europa. Foto: Privat.

Sebastian Joberg Horn (20) og tante Ann-Karin Joberg (49) tar sommerferien på sykkelsetet. Les mer om turen i ReAvisa sommermagasin på papir, sjekk også denne nettsaken i forkant av avreise – og reisebrev får du javnt og trutt her på nettavisa.

Les papiravisa på nettavisa: ReAvisas sommermagasin 2024.

Her finner du papiravisa i avishyller i Re og omegn – sjekk hvor.

Dagen starta tidlig, og vi var spente da vi sendte av gårde syklene på Torp. Hadde vi pakka dem godt og trygt nok? Kom de også til Pisa? Var de like hele?

Varmen slo i mot oss da vi gikk ut av flyet. Heldigvis slo varmen i mot syklene også, som hadde kommet like hele fram.

Italiensk trafikkbilde

INSTALLASJON: Ønsker tante og nevø god tur. Foto: Privat.

Vi skrudde dem sammen og spiste litt italienske bakevarer før vi trilla av gårde mot La Spezia etter et kjapt bilde av Det skjeve tårnet. Turen gikk langs strender og veier fulle av folk som skal på stranda.

Tante er litt engstelig i italiensk trafikk med mye tuting, mens Sebastian tar plassen sin mellom biler og mopeder. Ei lita ispause og en kaffe er ikke akkurat sånn det pleier å være for tante på tur, mens Sebastian er vant til å dra opp ei brødskive fra lomma og spise på sykkelen.

I bånn av en liten fjelletappe hørte tante: «Her starter et segment», og så forsvant Sebastian som en elefant oppover bakken. Han hørte ikke at hun ropte, «det er 7 kilometer!». Segmenter er også nytt i tantes sykkelverden.

Forskjellig kosthold

Veien slynger seg oppover mellom småbyer, furuskoger og vakker utsikt til den intense lyden fra gresshopper. Dagens etappe stoppa på 90 kilometer, og dagen ble avslutta med pizza og cola og rødvin. Dere kan gjette hvem som drakk hva….

I morgen skal vi til Genova – håper det ikke blir så varmt!

God natt, hilsen Sebastian og tante på sovesofa.

OPP PÅ FJELLET: Tante og nevø diskuterte mye før avreise. Blant annet hvem som skulle rykke. Første rykk gikk til yngstemann. Foto: Privat.

AKTIV SOMMERFERIE: Tante Ann Karin Joberg (49) fra Undrumsdal og nevø Sebastian Joberg Horn (20) fra Bjune legger ut på en lang sykkeltur i Europa i sommer. Foto: Stian Orrmestad, ReAvisa.

Bakgrunn: Nå starter sommerferien på sykkelsetet.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Sjekk ReAvisas sommermagasin 2024.

,