Trist at det må te’, men flott at det finnes så fantastiske damer som i sanitetsforeningene i Re, sier ordføreren.
Sjekk: Dugnadsgjengen vil bidra til at alle barn får en fin bursdag.
Sanitetsforeningene i Re, pluss sanitetsforeninga på Sem i gamle Tønsberg kommune, samla seg på Hjerpetjønn vel i dag, for å pakke hjelpepakker i bæreposer til barnefamilier som sliter med å få endene til å møtes, nå ved skolestart.
– Vi veit at skolestart kan være dyrt for foreldre og familier, som ikke har så mye å gå på reint økonomisk. Derfor er jeg så glad for det jeg ser her, sier ordfører Anne Rygh Pedersen (AP) til ReAvisa.
– Folk er solidariske
Hun representerer, som ordfører i Tønsberg, samme parti lokalt, som ett av de to som sitter med makta nasjonalt; Arbeiderpartiet. Og nå som vi går inn i en lokalvalgkamp, merker hun at dette opptar folk:
– Ja, folk er opptatt av dyrtid og økonomiske problemer, og mange er fortvila – men ikke så ofte på sine egne vegne, men på vegne av dem som sliter, forteller hun om tilbakemeldingene hun får.
Det viser at folk er solidariske og tenker på hverandre, mener hun – akkurat som sanitetskvinnene er de første til å gjøre.
Hjelp til seksti barnefamilier
– Vi trenger alle gode krefter for å komme gjennom denne dyrtida vi er inne i, og det er ekstra tøft for mange nå som det er skolestart. Og som alltid stiller sanitetsforeningene opp når det gjelder.
– Dette er damer du kan stole på, sier Anne og smiler til dugnadsgjengen som er i full gang med å fylle posene med mat og mye nyttig.
Seksti barnefamilier skal få ei ekstra handsrekning, forteller Kirsten Ormestad på vegne av dugnadsgjengen.
Økonomisk utrygghet
– Med høye priser og trange tider er det flere barnefamilier enn før som sliter. Vi i Våle, Hjerpetjønn og Sem sanitetsforeninger vil dele ut mat og viktige husholdningsartikler for å gi en oppmuntring i en krevende tid, forteller Kirsten.
Det er sanitetskvinnene og Orkla som samarbeider om utdelinga, der Orkla-varer for over 700.000 kroner skal deles ut rundt om i landet.
På grunn av dyrtid og urolige økonomiske tider oppgir stadig flere at de lever i økonomisk utrygghet – hele 18 prosent nasjonalt.
– Noe må gjøres
En undersøkelse viser at dobbelt så mange husholdninger har vært på en matstasjon det siste halvåret – opp fra to til fire prosent. Også her i bygda har dette inntrykket blitt bekrefta av matkasse-utdelinga på Treffpunktet og kommunens folk har også sagt noe om det fra helsestasjonen på Revetal.
– Vi i sanitetskvinnene er bekymra for disse barnefamiliene, siden de rammes ekstra hardt av stigende priser.
– Vår lille håndsrekning må suppleres av tiltak fra politikerne for å hjelpe lavinntektsfamiliene.
– Invester i framtida
Forslag i ei pressemelding fra sanitetsforeningene er å innføre utjevnende tiltak, som for eksempel gratis skolemat til alle og indeksregulering av barnetrygd.
– Det vil bety mest for lavinntektsfamiliene, men være kjærkomment for barnefamilier flest også, sier Kirsten:
– Å bruke penger på barn og unge, det er en investering i framtida.