Den siste lørdagen i mars kommer humorlegenden Tor Erik Gunstrøm, kjent fra Dizzie Tunes. Så går det bare slag i slag videre utover vårparten og sommeren.
Her er veggene bokstavelig talt tapetsert med lokalhistorie.
Jane Elena Fossnes Hagen (38) bor i Revetal-feltet med samboer og fire barn og jobber på Restauranten. – Jeg kan nesten se hjem fra jobb, sier hun og peker ut av de store vindusflatene. Her trives hun godt, – tilbake på bøgda.
– Men samtidig som det er landlig og fint, så har vi alt vi trenger her. Jeg har blitt veldig glad i Re og Revetal.
«Le deg i hjæl før påske»
Jane starta som barsjef på Restauranten i oktober i fjor, og på tampen av februar tok hun over som daglig leder. I tett tospann med tidligere eier og daglig leder Monica Larsen har de mye på gang, nå som korona-restriksjonene er fjerna.
Det første er å få besøk av barndommens humorhelt, Tor Erik Gunstrøm, og buktaler Erik Mogeno: «Le deg i hjæl før påske», står det på plakaten.
Jane gleder seg til å le og servere om hverandre: – Dette blir veldig moro, og jeg sier bare: Mer av dette!
Blåser støvet av gammel moro
– Vi må tørre å satse og kjøre på igjen, nå etter korona. Det handler om å finne tilbake til det gode gamle. Korona har mye av skylda at noe har gått litt i glemmeboka, men jeg tenker også lenger tilbake – det er mye moro som har vært her på Restauranten opp gjennom åra som vi kan blåse støvet av. Som for eksempel Åpen scene.
– Jeg, som ganske ny her, har ikke kjennskap til hele historien, men jeg hører alle historiene om alt det som Restauranten har romma, og da svarer jeg «veit du hva – det må vi få til igjen!»
– Monica er «my partner in crime» – jeg er veldig heldig med makkeren min. Hun har jobba her lenge og kjenner historien og veit hva som funker, så nå har vi mye på gang!
Festival-comeback
– Vi har alle forutsetninger for å få det til. Folk reiser langt for å handle, spise og kose seg på Revetal. Vi har mange eksempler på at folk kjører mange mil og noen ganger timevis for å bruke Revetal. Også som et sted for show og musikk.
– Restauranten skal være en hyggelig plass å møtes, for alt fra en lunsj med venner til skikkelig show, konserter og festival.
Og apropos festival: Re minifestival er på trappene igjen, etter to sommere med korona-avlysning.
Og Åpen scene, dato for dette koselige comebacket er satt til 25. mai, kvelden før himmelspretten.
Lang erfaring
Jane er opprinnelig fra Tuddal i Telemark, og begynte allerede som 13-åring i servicebransjen på høyfjellshotellet i hjembygda, som ryddepike. Hun har med andre ord lang erfaring fra bransjen.
– Jeg elsker å jobbe med mennesker, å møte mennesker, og har en stor glede av å varte opp folk – også har jeg med meg fine kollegaer her.
– Dagene er rett og slett veldig fine.
Mye på planen
Kviss på fredager er populært, og var det også gjennom korona-tida. Det er brettspill-kvelder, og det er sport på TV-skjermene. Nytt fra og med siste torsdag i mars blir strikketapas i samarbeid med garnbutikken på Revetal.
Oppfordringen er å booke bord. Både for å sikre seg plass på alt fra kviss til strikkekvelder, og for å sikre seg at Restauranten er åpen:
– Vi holder gjerne åpent utover åpningstidene, hvis folk ønsker det. Det er bare å ta kontakt så ordner det seg.