– Visste ikke at vi kan lage så mye forskjellig av potet!

DIGGER POTET: Lucas (9), Lukas (9) og Tia Sophie (9), fjerdeklassinger ved Ramnes skole. Foto: Stian Ormestad.

Små barnesinn oppdaga store ting om potet, da bygdekvinnene inviterte til potetdag.

Dette kunne du lese først i ReAvisa på papir november 2021.

Poteter kan brukes til så mangt, det fikk elever fra Ramnes skole erfare på gårdsbesøk hos Ramnes søndre – i regi av Ramnes bygdekvinnelag.

Lucas (9), Lukas (9) og Tia Sophie (9) var ganske så overrumpla over hvor mye de kunne lage av potet. – Og enda kan vi lage enda mer!

Tradisjonsmatskolen

TRADISJONSMAT: Barneskole-elever lærer av bygdekvinner – om ekte, norsk tradisjonsmat, i praksis. Her er fjerdeklassingene i full gang med å kutte opp rotgrønnsaker. Foto: Stian Ormestad.

Ramnes bygdekvinnelag er med på et prosjekt som heter “Tradisjonsmatskolen”, og i den anledning inviterte de først fjerdeklassingene til Ramnes søndre gård, deretter tredjeklassingene.

Der fikk bygdekvinner og barneskole-elever låne utstyr og rom, der det ble laga potetlomper og grønnsakssuppe. Elevene fikk også smake på potetchips, noe som falt i smak.

Etterpå var det selvfølgelig en populær runde på gården for å se og kose med alle dyra på gården.

– Potet er best!

NAM-NAM: Lompe av potet? Det var en overraskelse for flere elever. Foto: Stian Ormestad.

Lucas (9), Lukas (9) og Tia Sophie (9) likte kanskje best å lage lomper, og da ReAvisa snakka med dem hadde de ikke store tida til overs – for lompene skulle straks legges rundt nygrillede pølser og spises.

– Vi visste ikke at vi kunne lage så mye forskjellig av potet. Men vi visste at potet er best!

– Hvorfor er potet best, da?

– Fordi det er bare best, vel!

Alle foto: Stian Ormestad.

Les også: Kunsten å ikke kaste mat.

Les mer om skolene i Re.

, ,