Familien på fem skal selge kjøtt fra egen gård, etter at flere har spurt om å kjøpe.
Sjekk også: Nam-nam! Godt med gulrot fra egen gård!
Paul Christen Eikeberg (43) og Hanne Gulestøl (44), pluss deres tre gårdsbutikkassistenter fra 9 til 16 år, åpner fredag 21. mai 2021 gårdsbutikk på Hem gård i Undrumsdal.
– Vi skal henge opp masse lapper og greier, men de er på vei inn i lamineringsmaskinen nå, forteller familien på fem til lokalavisa som er på besøk dagen før åpningsdagen.
«Kom og kjøp!»
Vilde (9) har allerede vært i gang med tusj og papir og laga noen fine plakater i den sjølbetjente bua: «Kom og kjøp!».
Og det som kan kjøpes, er først og fremst kjøtt fra egen gård, der de har litt over hundre storfe med smått og stort, ammeku og kjøttfe, pluss rundt 400 griser.
Dyra blir sendt til slakt hos Nortura, og så får de kjøttet ferdig foredla og vakuumpakka tilbake for salg i gårdsbutikken.
– Her veit du hva du får. Vi bruker ikke antibiotika i det hele tatt, for eksempel, forteller Paul Christen.
Gårdsbutikk i verdens navle
I tillegg til kjøttprodukter av mange slag, vil gårdsbutikken føre kålrot i sesong og gresskar til halloween. Pluss honning fra Vivestad.
– Vareutvalget vil variere litt, forteller Paul Christen, – noe vil vi prøve å ha fast, andre ting nå og da. Vi må også se an interessen.
– Men siden Undrumsdal er verdens navle, så regner vi med det går greit, sier den snarlig kommende gårdsbutikk-driveren og ler litt, – men helt alvorlig:
– Masse is!!!
– Det er jo egentlig derfor vi starter opp med dette, fordi så mange har spurt om ikke de kan få kjøpe kjøtt direkte fra oss på gården.
Helt borti hjørnet er Vilde ivrig på å vise fram sin favoritt-fryser:
– Her er det masse is!!!